Erik Schoettl
Erik Schoettl
Dyrektor Zarządzający na Europę OSI EUROPE FOODWORKS GmbH
Obywatel Niemiec
Mieszkający w Bawarii / Niemczech
Wykształcenie
- Sprzedawca w handlu detalicznym żywnością
- Rzeźnik
- Studia ekonomiczne
Doświadczenie zawodowe
- Rozpoczęcie pracy po studiach jako kontroler w firmie spożywczej specjalizującej się w mięsie
- Zajmowanie kilku kierowniczych stanowisk w niemieckiej firmie zajmującej się ubojem i odkostnianiem przez około 15 lat; ostatecznie odpowiedzialny za działalność związaną z wołowiną.
- Od 2013 roku dyrektor zarządzający w OSI Europe Foodworks, odpowiedzialny za ubój i odkostnianie wołowiny w Europie.
09:35 - 11:05
Przyszła WPR w kontekście akcesji Ukrainy – szanse i zagrożenia
Debata byłych Ministrów Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Europosłów.
16:50 - 17:50
Rola WPR w wyznaczaniu kierunków zrównoważonej transformacji uczestników łańcucha wartości wołowiny
Debata dotycząca możliwości i potrzeby wspierania transformacji producentów w ramach polityki rolnej.